Hvad er en Syngeskåle?

Hvad er en Syngeskåle?

Historien om syngeskåle

Tibetanske syngeskåle dukkede først først op i områderne omkring Himalaya-bjergene. De betragtes som et symbol på “det ukendte”, og deres vibrationer er blevet beskrevet som “manifestation af lyden af universet”.
Oprindelsen af syngeskåle kan føres tilbage til Shakyamuni Buddhas (560-480 f.Kr.) levetid, men de nøjagtige oplysninger om deres oprindelse er indhyllet i mystik. Nogle siger, at de er en gave fra den shamanistiske “Bon” religion, der var religionen i Tibet i århundreder før buddhismen.

Traditionelt har munke, nonner, og buddhister brugt skålene i ritualer, bønner og meditation. I århundreder har det tibetanske folk praktiseret lyd healing og bevidstheds transformation med syngeskåle.

Hvem bruger syngeskåle

Folk (herunder musikterapeuter, massører og yoga terapeuter) bruger tibetanske syngende skåle til hjælp i behandlingen af visse sundheds forhold, herunder stress reduktion og smertelindring. Nogle mennesker bruger tibetanske syngende skåle i kombination med andre helbredende praksiser, såsom meditation, dyb vejrtrækning.

Syngeskåle er en vidunderlig støtte til helingsprocessen. Bemærkelsesværdige ting sker, når folk spiller på skåle eller lytter til lyden. Virkningerne af lyden er så speciel, at erfaringerne kan ændre liv. Mange mennesker har udnyttet syngeskåle under deres personlige helings proces. Fagfolk bruger også syngeskåle i mange terapeutiske sammenhænge.

Reducerer stress og stimulerer immunsystemet

Når spillet, vibrerer tibetanske syngeskåle og producerer en dyb, fyldig tone. I alternativ medicin hævder mange fortalere, at disse vibrationer kan producere gavnlige forandringer i kroppen ved at reducere stress, “harmonisering” cellerne, og “afbalancere kroppens energisystem.” Nogle hævder også, at tibetanske syngeskåle kan stimulere immunforsvaret og producerer gavnlige ændringer i hjernebølger.

Syngeskåle letter vores egen proces for vækst og helbredelse, men syngeskåle er blot et redskab. De har brug for os til at spille dem, så de kan udføre deres funktion. Vi får dem synge. Hvordan vi spiller på dem er en del af vores egen opvågnen og selvindsigt. Vi hører dem synge. Enhver erfaring, vi har med lyden er virkelig fra vores eget sind. Den effekt af vibrationerne, og lyde, der faktisk skabes i os. Skålene vibrerer, vi gør resten. Vores sind, organer og spirituelle udnytter vibrationerne på mange måder.

Det er vores egen dybe evne til at lytte, at opfatte, føle, vokse, skabe og helbrede, der bringer de dybtgående virkninger. Vibrationerne er ligesom mad til vores reguleringssystem. Vores eget væsen bliver tonet og tunet af lyde.

Det magiske er i dig – du laver selv healingen. Syngeskåle er værktøjer, der kan hjælpe. Vi hører dem, føler dem og vibrerer i resonans med dem. Der er ingen lyd, der er kun vibrationer. Vi opfatter vibrationer og fortolker dem som lyd. Vi udnytter derefter de erfaringer i vores liv.

Vi kan forlade oplevelsen forfrisket eller mere dybtgående ændret. Healing er en del af det spontane livs proces. Det sker hele tiden. Vi kan bruge syngeskåle og andre vidunderlige redskaber til at hjælpe os i denne fantastiske proces. Ligesom spise sund mad, syngende skåle fodrer os på dybt usete måder.

Den, af disse håndlavede skåles resonans, kan målbart forbedre menneskers immunforsvar, lavere hjertefrekvens og blodtryk, lindre smerter hos cancerpatienter, og drastisk reducere stressniveauet.

Vi føler vibrationer gennem særlige følelse receptorer i huden. Den blide følelse af en syngeskåls vibrationer har en afslappende effekt. Ligesom at synke ned i varmt vand, er den blide lyd af en dejlig syngeskål meget betryggende.

De harmoniske overtoner interagerer med vores nervesystem. Dette er en lidt forstået en del af oplevelsen. Vi forstår ikke, hvordan lyd og vibration påvirker vores hjerner, men en glædelig effekt af lyden, den afslappende følelse, den dybe erfaring, syngeskåle synes at skabe en positiv effekt på vores hjerner.

Hvad siger videnskaben

Forhåbentlig vil forskning i fremtiden hjælpe med bedre at forstå den skjulte magt af lyd.

Der er i øjeblikket mangel på videnskabelig forskning i potentielle sundhedsmæssige fordele ved at bruge tibetanske syngeskåle. En af de få foreliggende undersøgelser er en 2008 rapport fra den schweiziske tidsskrift “Forskning i komplementær medicin”.

Til undersøgelsen blev 54 mennesker med kroniske spinal smerte tildelt enten seks sessioner med syngeskål terapi, en placebo behandling, eller slet ingen behandling. Undersøgelsens resultater viste, at medlemmerne af gruppen med syngeskåle og placebo gruppen oplevede et markant fald i smerteintensitet. Undersøgelsens forfattere fandt også, at både syngende skål terapi og placebo terapi havde en stress-reducerende effekt på deltagerne.

På baggrund af disse resultater, konkluderede undersøgelsens forfattere, at syngeskål terapis effektivitet til smertelindring ikke kunne bekræftes.

Sound Healing Network

Der andre læger der lovpriser de gavnlige effekter af brugen af syngeskåle.

Ifølge Shaman ‘s Drum magasin, shamanistiske kulturer bruger lyd og chanting at fremkalde trance, bidrager til helbredelse. Tilsvarende er toner af tibetanske syngeskåle og andre terapeutiske lyde menes at synkronisere følende hjernebølger og skabe en terapeutisk virkning på krop og sind.

I dag, Sound Healing Network (grundlagt i 2002) siger, moderne medicin anerkender i stigende grad lydhealing som et terapeutisk område. “Fordi vi er vibrerende væsener, opstår healing selvom effekten af ??passende anvendelse af forsætlig lyd,” rapporterer netværket. “Lyd healere bruger stemme, musikinstrumenter, og moderne teknologi til at påvirke ændring i vores velvære.”

Lægers erfaringer med syngeskåle

Diane Mandle, en certificeret lyd healer i Californien, spiller tibetanske syngeskåle for kunderne kan lindre deres smerte og stress. “Jeg arbejder med forskellige mønstre af hellig geometri, cellulær forankring, der skaber en vej til velvære,” siger hun. “Til sidst, over en række uger bliver det mønster hardwired i hjernen.”

Mandle kunder beskriver intense helbredende erfaringer med de syngeskåle. “Noget dybt skete,” siger Laura Gallerstein. “Jeg følte et gennembrud, som noget virkelig har flyttet sig inde i mig, og jeg opnåede klarhed.” En anden person rapporterede om en puls, der faldt fra over 80 til 68 efter en syngeskål “koncert”.

Michael Verilli, en osteopatisk læge fra Northampton, Massachusetts, beskriver, hvordan hans stress og angst forsvandt fuldstændigt som svar på sang af skålen.


“Jeg slappede ind i en dyb følelse af indre ro, fred og enhed, som jeg ved er den væsentlige kerne i mit liv som menneske, og en ægte oplevelse af dyb indre healing,” siger Dr. Virilli. “Fra denne erfaring, er jeg overbevist om, at tibetanske syngeskåle er en væsentlig del af sund helbredelse og et yderst værdifuldt redskab i integreret medicin i dag, især for helbredelsen af stress og til smertelindring.”


Videnskab står bag effekten af terapeutisk lyd. Dr. David Simon, medicinsk direktør for Deepak Chopra Center i Californien, fandt, at lydvibrationer fra tibetanske skåle og chanting kemisk metaboliseres i “endogene opiater.” Disse stoffer virker på kroppen som interne smertestillende og helbredende opiater.

Dr. Mitchell Gaynor, direktør for medicinsk onkologi og integreret medicin på Strang-Cornell Cancer Prevention Center i New York, blev introduceret til syngeskåle af en patient, der var tibetansk munk.

Dr. Gaynor begyndte snart ved hjælp af skåle og andre lyd behandlingsformer til at hjælpe sine kræftpatienter – til at lindre stress og chok over diagnosen eller at lindre smerter forbundet med kemoterapi og andre behandlinger.

Dr. Gaynor har også gennemført omfattende forskning i, hvordan syngeskåle kan stimulere healing. Noget tyder på, at tonerne af skålene stimulerer den fysiologiske immunitet.


“Lyd kan faktisk ændre vores immunsystem,” forklarer Dr. Gaynor. “Vores Interluken-1, hvilket er et indeks over vores immunsystem, går op mellem 12 ½ og 15% efter gregoriansk sangeller at lytte til visse former for musik. Efter at have lyttet til denne musik i 20 minutter, er vores immunoglobin biblioteker niveauer i vores blod væsentligt forøget. ”


Ifølge Dr. Gaynor, terapeutisk lyd påvirker vores krop på celleniveau og sub-cellulært plan. “Der er ikke et organ system i vores krop, der ikke påvirkes af lyd, musik og vibrationer,” siger han. “Lyd kan hjælpe folk, der er syge, især kræftpatienter.

Tilbage til blog