Historie

Tibetanske syngeskåle dukkede først først op i områderne omkring Himalaya-bjergene. De betragtes som et symbol på “det ukendte”, og deres vibrationer er blevet beskrevet som “manifestion af lyden af universet”.
Oprindelsen af syngeskåle kan føres tilbage til Shakyamuni Buddhas (560-480 f.Kr.) levetid, men de nøjagtige oplysninger om deres oprindelse er indhyllet i mystik. Nogle siger, at de er en gave fra den shamanistiske “Bon” religion, der var religionen i Tibet i århundreder før buddhismen. Traditionelt har munke, nonner, og buddhister brugt skålene i ritualer, bønner og meditation. I århundreder har det tibetanske folk praktiseret lyd healing og bevidstheds transformation med syngeskåle.

Hvad bruges syngeskåle til.

Folk (herunder musikterapeuter, massører og yoga terapeuter) bruger tibetanske syngende skåle til hjælp i behandlingen af visse sundheds forhold, herunder stress reduktion og smertelindring. Nogle mennesker bruger tibetanske syngende skåle i kombination med andre helbredende praksisser, såsom meditation, dyb vejrtrækning.
Syngeskåle er en vidunderlig støtte til helbredelsesprocessen. Bemærkelsesværdige ting sker, når folk spiller på skåle eller lytter til lyden. Virkningerne af lyden er så speciel, at erfaringerne kan ændre liv. Mange mennesker har udnyttet syngeskåle under deres personlige helbredelsesproces. Fagfolk bruger også  syngeskåle i mange terapeutiske sammenhænge.
Syngeskåle letter vores egen proces for vækst og helbredelse, men syngeskåle er blot et redskab. De har brug for os til at spille dem, så de kan udføre deres funktion. Vi får dem synge. Hvordan vi spiller på dem er en del af vores egen opvågnen og selvindsigt. Vi hører dem synge. Enhver erfaring, vi har med lyden er virkelig fra vores eget sind. Den effekt af vibrationerne, og lyde, der faktisk skabes i os. Skålene vibrerer, vi gør resten. Vores sind, organer og spirituelle udnytter vibrationerne på mange måder.
Det er vores egen dybe evne til at lytte, at opfatte, føle, vokse, skabe og helbrede, der bringer de dybtgående virkninger. Vibrationerne er ligesom mad til vores reguleringssystem. Vores eget væsen bliver tonet og tunet af lyde.
Det magiske er i dig – du laver selv healingen. Syngeskåle er værktøjer, der kan hjælpe. Vi hører dem, føler dem og vibrerer i resonans med dem. Der er ingen lyd, der er kun vibrationer. Vi opfatter vibrationer og fortolker dem som lyd. Vi udnytter derefter de erfaringer i vores liv.
Vi kan forlade oplevelsen forfrisket eller mere dybtgående ændret. Healing er en del af det spontane livs proces. Det sker hele tiden. Vi kan bruge syngeskåle og andre vidunderlige redskaber til at hjælpe os i denne fantastiske proces. Ligesom spise sund mad, syngende skåle fodrer os på dybt usete måder.
Den, af disse håndlavede skåles resonans, kan målbart forbedre menneskers immunforsvar, lavere hjertefrekvens og blodtryk, lindre smerter hos cancerpatienter, og drastisk reducere stressniveauet.