Padma Sambhava (Guru Rimpoche)

DKK 3.500,00

Indisk tantrisk mester. Han var den mest kraftfulde apostle af Tanticism og en meget anset helgen i den spirituelle linie af Nyingmapa ordenen af Tibetansk Buddhisme, hvilken han stiftede.

Ikke på lager


Varenummer ler_12_daphne Kategori


Share
Beskrivelse

Indisk tantrisk mester. Han var den mest kraftfulde apostle af Tanticism og en meget anset helgen i den spirituelle linie af Nyingmapa ordenen af Tibetansk Buddhisme, hvilken han stiftede.
Han siges at være født ud af en lotusblomst ( Padma = lotus født ) i søen Dhankacha tæt ved Udiayana, en fortids by i Indien. Han var berømt som en kraftfuld exorcist og blev inviteret af Kong Trisong Detsen til at komme til Tibet sammen med Santarakshita, for at undertrykke modstanderne af Buddhisme med hans sorte magi og fortryllelser. De undertrykte dæmonerne, spredte den Buddhistiske lære og etablerede de første klostere. Efter en to års debat, der blev holdt i Samye, blev det erklæret at de tre juveler, menende Buddha, Dhama og Sangha altid ville blive respekteret i Tibet. Buddhisme blev stats religionen og de der dyrkede Bon, Tibets gamle tro, blev forfuldt. Efter hvad mange historikere skriver om forfølgelsen af Bon, er det åbenbart at Buddhisterne indkorporerede mange af Bon’s ritualer og symboler ind i deres egen udviklende religion.
Padma Sambhav var gift med prinsesserne Mandarova og Yeshe Tshogyal, som var de tidligere dronninger af Kong Trisong Detsen. Han levede i Tibet i halvtreds år og havde mange diciple. Han skrev mange religiøse afhandlinger, af hvilke Padma rullerne er de mest kendte.
Han er afbilledet siddende på en lotusblomst, klædt i kongelige rober. Hans højre fod hviler på en lille lotusblomst. Kroppen er hudfarvet, mens hans ansigts udtryk varierer.
Han bærer en magisk foldet hat og er altid vist med moustache. I hans højre hånd holder han en Vajra ( Dorje ) og i den venstre en kop af et kranie ( Patra ) med en vase fuld af udødelighed ( Ambrosia ). Han holder en tantrics stav ( Khatvanga ), med en trefork ( Trisuli ) i toppen, i en fold ved hans venstre arm.

Yderligere information
Vægt 19 kg
Størrelse 42 × 30 × 75 cm
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Privacy Preference Center