Padma Sambhava ( Guru Rimpoche )

DKK 3.500,00

Padma Sambhava, forgyldt med guldvasket ansigt sat med turkiser og koraler, var en Indisk tantrisk mester. Han var den mest kraftfulde apostel af Tanticism og en meget anset helgen i den spirituelle linie af Nyingmapa ordenen af Tibetansk Buddhisme, hvilken han stiftede.
Han siges at være født ud af en lotusblomst ( Padma = lotus født ) i søen Dhankacha tæt ved Udiayana, en fortids by i Indien.

1 på lager


Varenummer st_478_daphne Kategorier ,


Share
Beskrivelse

Indisk tantrisk mester. Han var den mest kraftfulde apostel af Tanticism og en meget anset helgen i den spirituelle linie af Nyingmapa ordenen af Tibetansk Buddhisme, hvilken han stiftede.
Han siges at være født ud af en lotusblomst ( Padma = lotus født ) i søen Dhankacha tæt ved Udiayana, en fortids by i Indien. Han var berømt som en kraftfuld
eksorcist og blev inviteret af Kong Trisong Detsen til at komme til Tibet sammen med Santarakshita, for at undertrykke modstanderne af Buddhisme med hans sorte magi og fortryllelser. De undertrykte dæmonerne, spredte den Buddhistiske lære og etablerede de første klostere. Efter en to års debat, der blev holdt i Samye, blev det erklæret at de tre juveler, menende Buddha, Dhama og Sangha altid ville blive respekteret i Tibet. Buddhisme blev stats religionen og de der dyrkede Bon, Tibets gamle tro, blev forfulgt. Efter hvad mange historikere skriver om forfølgelsen af Bon, er det åbenbart at Buddhisterne inkorporerede mange af Bon’s ritualer og symboler ind i deres egen udviklende religion.
Padma Sambhav var gift med prinsesserne Mandarova og Yeshe Tshogyal, som var de tidligere dronninger af Kong Trisong Detsen. Han levede i Tibet i halvtreds år og havde mange disciple. Han skrev mange religiøse afhandlinger, af hvilke Padma rullerne er de mest kendte.
Han er afbilledet siddende på en lotusblomst, klædt i kongelige rober. Hans højre fod hviler på en lille lotusblomst. Kroppen er hudfarvet, mens hans ansigts udtryk varierer.
Han bærer en magisk foldet hat og er altid vist med moustache. I hans højre hånd holder han en Vajra ( Dorje ) og i den venstre en kop af et kranie ( Patra ) med en vase fuld af udødelighed ( Ambrosia ). Han holder en tantrics stav ( Khatvanga ), med en trefork ( Trisuli ) i toppen, i en fold ved hans venstre arm.

Yderligere information
Vægt 4.1 kg
Størrelse 26 × 16 × 42-37 cm

Privacy Preference Center