Ganesh

DKK 750,00

Ganesh i messing, malet og sat med koral og turkis. Ganesh er hindu gud med elefanthoved, gud for visdom og han fjerner forhindringer på livet vej. Han er søn af Lord Shiva og er også kendt under navnet Sidhi Data eller den der skænker succes i arbejdet.

1 på lager


Varenummer st_487_daphne Kategorier ,


Share
Beskrivelse

Ganesh, hindu gud med elefanthoved, gud for visdom og han fjerner forhindringer på livet vej. Han er søn af Lord Shiva og er også kendt under navnet Sidhi Data eller den der skænker succes i arbejdet.

Han skal formildes eller i det mindste huskes, før man tilbeder andre guder. Han er for det meste afbilledet med fire arme og i dem har han et reb (til at bære tilbedere til sandheden), en økse (til at afskære tilbederes tilknytning) og et stykke konfekt (til at belønne tilbedere for deres spirituelle aktivitet). Den fjerde hånd er altid udstrakt for at velsigne folk.

Hans ridedyr (mount) er en spidsmus der kaldes ”Mooshika”. Umiddelbart lyder det mærkeligt at Guden for Visdom har fået tildelt en ydmyg underdanig spidsmus, helt ude af stand til at bære hans store hoved og mave. Det antyder at visdom er en egenskab af en grim blanding af faktorer, og at den vise ydermere ikke finder noget i verden der er u forholdsmæssigt eller grimt. Musen er, i enhver respekt, sammenlig med intellekt. Den er istand til at forsvinde uobserveret eller uden vores kendskab til steder, man ikke tænkte muligt. Ved at gøre dette, er den næppe bevist om den søger dyd eller fejl.Gennem dette repræsenterer musen vores flakkende, selvrådige sind, lokket til mindre ønskelige eller korrumperende steder. Ved at vise musen er underdanig til Lord Ganesh, symboliserer at intellektet er tæmmet igennem Ganesh magts skønsomhed.

Yderligere information
Vægt 1 kg
Størrelse 12 × 5 × 20 cm

Privacy Preference Center