En Mala er en Buddhistisks eller Hinduistisk bedekrans, der først og fremmest er kendt fra Indien, Nepal og Tibet. Kransen anvendes til at tælle mantraer eller bønner, og hjælper med til bedre at kunne koncentrere og fordybe sig i bønnen eller mantraet og deres indhold, uden at skulle holde styr på antallet af bønner.

En Mala bedekrans indeholder oftest 108 perler, og man gentager sit mantra eller sin bøn samtidig med at man med tommelfingeren “bladrer” frem i bedekransen. Både inden for hinduismen, buddhismen og flere andre østerlandske religioner er tallet 108, et helligt tal og det er grunden til at mantraer gentages 108 gange og at der er 108 perler i mala bedekransen.

Det anvendte materiale til at lave perler kan variere alt efter formålet med mantraer, der anvendes. Nogle perler kan bruges til alle formål og alle former for mantraer. Disse perler kan komme fra træet af Bodhi træ (Ficus religiosa), eller fra andre frø.

Pacificere mantraer bør reciteres med hvid farvede Malas. Materialer som krystal, konkylie eller perlemor er at foretrække. Disse kan tjene til at rense sindet og fjerne forhindringer som sygdom, dårligt karma og psykiske forstyrrelser.

Mantra magnetisering bør reciteres ved hjælp af Malas lavet af safran, lotus frø, sandeltræ eller andre former for træ, herunder elme træ, fersken træ, og palisander, og frø.

Mantraer til at tæmme på en resolut måde, bør reciteres ved hjælp af Malas lavet af rudraksha frø eller ben. Recitere mantraer med denne form for mala tjener til at tæmme andre, men med motivationen til at uselvisk at hjælpe andre følende væsener. At tæmme på en resolut måde, betyder at kue skadelige energier, som “yderst skadelige ånder, eller generelle trængsler”. Malas til disse mantraer er lavet af rudraksha frø, ben eller endog menneskeknogler. Kun en person, der er motiveret af stor medfølelse for alle levende væsener, herunder dem, de forsøger at tæmme, kan gøre dette.