De otte lykkebringende tibetanske tegn

Astha Mangala - Dharma HjulDharma hjul

Det gyldne hjul symboliserer det lykkebringende drejende hjul af Buddhas doktin, både i dens lære og virkeliggørelse, i alle riger og til alle tider, sætte skabninger i stand til at opleve glæden af nyttige handlinger i lyksalig frihed.

Astha Mangala - Sejrsbanneret SejrsBanner

Sejrsbanneret symboliserer sejren af ens egen og andres krop, tale og ånd over forhindringer og negativitet. Den står også for den komplette sejr af den buddhistiske lære over alle skadelige og fordærvelige kræfter.

Astha Mangala - Lotus blomstLotus blomst

Lotusblomsten symboliserer den komplette renselse af den tilsmudsede krop, tale og sind og opblomstring af nyttige handlinger i lyksalig frihed.

astha-mangala-den-kostbare-vaseDen kostbare vase

Den kostbare vase symboliserer den endeløse regn af langt liv, rigdom, fremgang, alle fordele af denne verden og befrielse.

Astha Mangala - Endeløs knudeEndeløs knude

Den lykkebringende tegning symboliserer den gensidige afhængighed mellem religiøs doktrin og verdslige forhold. Samtidig repræsenterer den unionen mellem visdom og metode, uadskilleligheden af tomhed og den afhængighed der opstår når man følger stien og til slut når oplysning ( enlightenment ) er opnået, den komplette union af visdom og stor medfølelse.

Astha Mangala - Hvid konkylieHvid konkylie

Den hvide konkylie der drejer højre om symboliserer den dybe langt rækkende melodiøse lyd af Dharma lære, hvilken er passende til forskellige naturer, tendens og higen af disciple, vækker dem fra den dybe slummer af uvidenhed og tilskynder dem at fuldbyrde deres egen og andres velfærd.

Astha Mangala - De Gyldne FiskDe Gyldne fisk

De gyldne fisk symboliserer det lykkebringende i at alle skabninger kan leve i en følelse af frygtløshed, uden fare for at drukne i oceanet af lidelse og flytte sig fra sted til sted frit og spontant, ligesom fisk der svømmer frit uden fare gennem vandet.

Astha Mangala - Den dyrebare paraplyDen dyrebare paraply

Den dyrebare paraply symboliserer den nyttige aktivitet af at beskytte skabninger fra sygdom, skadelige kræfter, forhindringer og lignende dette liv. Den repræsenterer også glæden ved et gilde af fordele under dens kølige skygge.Buddhistiske ceremonielle emner, du kan være interesseret i